4 Mei Dodenherdenking
Op vier mei herdachten we de Nederlandse oorlogsslachtoffers met om 19:00 uur een bijeenkomst in de St. Nicolaaskerk en daarna om 19:30 uur een stille tocht naar de begraafplaats.
Nieuw dit jaar was de ‘vredesslinger van duiven’; een mooi symbool voor het jaarthema ‘Geef vrijheid door’. Kinderen en volwassenen hadden kleurplaten in de vorm van een duif versiert. Zo ontstond er een lange slinger van vrijheid.
Dit jaar hield Annemiek Hellings een korte toespraak in de kerk en gaf zij verder inhoud aan dit thema. Janice en Lasse, leerlingen van de Anne Frankschool, lazen daarna gedichten voor. Sursum Corda zong prachtige liederen en Excelsior zorgde voor de muzikale ondersteuning.
Om 19:30 uur liepen de aanwezigen in een stille tocht door het dorp, langs het Joods monument aan de Zutphensestraatweg naar de begraafplaats. Daar werd stilgehouden bij het graf van de drie Joodse oorlogsslachtoffers: Alfred Tuvij, Jacob de Leon en Meier de Groot.
Na twee minuten stilte om 20:00 uur speelde Sjoerd van de Pol The Last Post.
Voorzitter Theo van Berkel hield een korte toespraak, waarna de aanwezigen tot slot van de herdenking bloemen legden op het graf.

5 Mei Bevrijdingsdag
Dit jaar is er op 5 mei was er geen programma vanwege Hemelvaartsdag en de Giro.